Minden a Tengerészgyalogságról

Tengerészgyalogság Flottahadgyakorlatok

Panama-csatorna, csatorna övezet (1923 március)
Egy tengerészgyalogos-különítény partraszállása Panamában, a csatorna védműveinek, a haditengerészet tüzéreinek, szállítóhajók és a szárazföld közötti kommunikáció, illetve légvédelmi doktrínák teszetlése céljából.

Culebra, Puerto Rico (1924 január)
Eli K. Cole dandártábornok és Dion Williams ezredes által vezetett keleti parti expediciós egységek közremüködése a US NAVY éves hadgyakorlatában, melynek során sikerrel védték meg a Panama-csatornát. Gyakorlatuk célja az előretolt haderő elméletének tesztelése volt.

Oahu, Hawaii (1925 március-április)
Az expedíciós haderő tesztelte, hogy a haditengerészet támaszpontjai hogyan állnak ellen ellenséges támadásnak, illetve gyakorolták az előretolt haderő offenzív hadműveleteit.

Oahu, Hawaii (1932 január)
Partra szállító járművek tesztelését hajtották végre, és a korábban kidolgozott hatékony haditengerészeti támogató tűz használatának módját gyakorolták, illetve finomították.

Culebra, Puerto Rico (1935 február 13-14)
Haditengerészeti tűztámogatás, illetve behajózás és partraszállás gyakorlását végezték, fejlesztették tökéletesebbre a hadgyakorlat során.

Culebra, Puerto Rico (1936 január 12-február17)
Tengerészgyalogos zászlóaljak tevékenységének, rádiós egységeinek összehangolását végezték.

San Clemente, Kalifornia (1937 február)
Behajózás és kihajózás módszereinek begyakorlása, és a tűztámogatás problémáinak megoldása volt a hadgyakorlat célja.

Culebra, Puerto Rico (1938 január 13-március 15)
Az akkor még megfelelő harci gpek hiányától szenvedő tengerészgyalogság célpontkereső légi felderítési gyakorlatokat végzett, hogy begyakorolja azokat, valamint növelje annak hatékonyságát, és összehangolja haditengerészeti támogató tűzzel, a földi csapatok koordinálásában.

Culebra, Puerto Rico (1939 január 12-március 19)
Higgins-féle partra szállító hajó, és a “hivatali” partra szállító hajó tesztelése. A “hivatali” hajó nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, a Higgins-féle hajó viszont kiállta a próbát, és némi átalakítás után alkalmassá vált az M4-es Sherman közepes harckocsi szállítására is.

Culebra, Puerto Rico (1940 február 15-március 8.)
Éjszakai partraszállási gyakorlatok, felderítő csapatok bevetése, a támogató tűz finomtása, illetve a támadó egységek különböző formációinak tesztelése begyakrolása volt a cél ezen a hadgyakorlaton. Itt próbálták ki, melyik lövedék, milyen típusú célpont ellen hesználható, és hogyan válik be a partraszállító jármű.

Culebra, Puerto Rico (1941 február 4-16)
A hadsereg és a tengerészgyalogság közös hadgyakorlata, melyen tesztelték a csapatok bevethetőségét, tisztjeik, és embereik felkészültségét.

New River (1942 novembertől Camp Lejeune) (1941 július-augusztus)
A hadsereg és a tengerészgyalogság közözs hadgyakorlata, melyben a partraszálló módszereket, a partarszállító járműveket, a kis egységes taktikákat illetve a partraszálló offenzívát tesztelték, gyakorolták.

Vélemény, hozzászólás?